UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Nieuwe prognose: zorg komt 140.000 mensen tekort in 2031

  Een nieuwe prognose van onderzoeksbureau ABF Research levert een personeelstekort van maar liefst 67.000 mensen in de vvt op.

 • Jacqueline de Groot: ‘De ouderenzorg mist een langetermijnvisie’

  Het kabinet focust te veel op betaalbaarheid en thuiswonende vitale ouderen. Een heldere visie op kwaliteit en ondersteuning voor kwetsbare ouderen ontbreekt. Dat vindt Verenso-bestuursvoorzitter Jacqueline de Groot. Met Zorgvisie blikt zij vooruit op de belangrijkste thema’s voor dit jaar.

 • Op dit moment is 1 op de 75 Nederlanders besmet met corona

  Op het moment is ongeveer 1 op de 75 Nederlanders besmet met het coronavirus, zegt zorgminister Ernst Kuipers na afloop van de ministerraad. Het aantal mensen dat ziekenhuiszorg nodig heeft, blijft relatief gelijk. "Maar de uitval in de samenleving is groot", aldus Kuipers.

 • Beter Gezond: ‘Curatie en preventie gaan hand in hand’

  Een nieuwe groep van maar liefst honderd ex-kankerpatiënten is donderdag van start gegaan met ‘het leefstijlprogramma na de behandeling van kanker’. Dit leefstijlprogramma van Beter Gezond - onderdeel van Radboudumc - en Stichting Voeding Leeft beoogt een betere kwaliteit van leven en overlevingskans van patiënten.

 • Week 3: veerkracht studenten, vaccinaties kinderen & kwaliteit mondmaskers

  Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

 • Nog nooit zo veel positieve coronatests als vandaag

  Nog nooit zijn er zo veel positieve uitslagen van coronatests geregistreerd als tussen donderdagochtend en vrijdagochtend. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kwamen 57.549 meldingen van nieuwe gevallen binnen.

 • Instroom van coronapatiënten in ziekenhuizen neemt toe

  Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen, neemt toe. In de afgelopen week zijn gemiddeld bijna 120 mensen per dag op een intensive care of verpleegafdeling beland. Dat gemiddelde stijgt voor de derde dag op rij en dat is de langste periode van toename sinds eind november.

 • Sterfte in week 2 lager dan verwacht

  Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week

 • Ministerie praat met dovengemeenschap over coronapersconferenties

  Na kritiek op de eerste coronapersconferentie in nieuwe vorm, is het ministerie van Justitie en Veiligheid het gesprek aangegaan met verschillende partijen binnen de dovengemeenschap. De nieuwe rol van de gebarentolk in de persconferentie kon rekenen op kritiek van het Dovenschap, het Nederlandse Gebarencentrum en de Nederlandse Christelijke Bond van Doven. Dit meldt NU.nl. 

 • Meedenkers van onschatbare waarde bij e-health

  Digitalisering binnen de zorg gaat in rap tempo. Ook cliënten bij Libra Revalidatie & Audiologie willen steeds meer gebruikmaken van digitale mogelijkheden. Met het versnellingsprogramma e-health wil Libra de doelstelling van 25 procent digitale zorg invulling geven. Voor Libra staat samenwerking met cliënten hierbij voorop. Projectleider innovatie Mayke Nuwenhoud en communicatieadviseur Angelique Roos zetten daarom maximaal in op co-creatie en vertellen waarom samenwerking cruciaal is bij de inzet van e-health. Dit meldt Libra Revalidatie & Audiologie. 

meer nieuws