UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Staking in 119 ziekenhuislocaties

  Aan de 'ziekenhuisstaking' van komende woensdag doen 150.000 van de 200.000 medewerkers mee die onder de omstreden cao vallen. Er zijn daardoor zondagsdiensten op 119 locaties van 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra, aldus FNV Zorg. Er wordt alleen spoedzorg verleend.

 • Aanbesteden zorg door gemeente eenvoudiger

  Het wordt gemakkelijker voor gemeenten om bijvoorbeeld jeugd- en thuiszorg aan te besteden. Verantwoordelijk minister Hugo de Jonge schrapt een regel die hun nu nog geregeld in de weg zit.

 • Acties bonden kosten ziekenhuizen 30 miljoen euro

  De zondagsdiensten die het personeel volgende week woensdag in de meeste ziekenhuizen houden, kosten de ziekenhuizen 30 à 32 miljoen euro omzet, heeft de NVZ berekend.

 • Bestuursvoorzitter Bravis ziekenhuis kondigt aftreden aan

  Hans Ensing treedt per 1 oktober 2020 af als voorzitter van de raad van bestuur van het Bravis ziekenhuis. Dat maakt de raad van toezicht van het ziekenhuis bekend.

 • Pensioenfonds Zorg en Welzijn staat er iets beter voor

  Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) toonde in de maand oktober iets van herstel. De dekkingsgraad van het fonds steeg op maandbasis met 1,9 procentpunt tot 94,1 procent. De dekkingsgraad laat de verhouding zien tussen aan de ene kant het vermogen van PFZW en aan de andere kant de pensioenen die nu en in de toekomst moeten worden betaald.

 • Thea Bongers benoemd tot voorzitter raad van toezicht 't Heem

  Thea Bongers (61) is met ingang van 15 november 2019 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van zorgstichting ’t Heem in Udenhout. Zij volgt Ad Goos op, die na twee statutaire zittingstermijnen van elk vier jaar inmiddels afscheid heeft genomen.

 • Robert van Schijndel nieuwe programmadirecteur A.R.T.Z.

  Robert van Schijndel is per 18 november benoemd tot programmadirecteur Alliantie Regionale Topzorg (A.R.T.Z.). Hij gaat zich inzetten om dit samenwerkingsverband tussen verschillende ziekenhuizen verder te verdiepen en waar mogelijk te verbreden, zo laat de organisatie weten.

 • Strijd tegen superbacteriën wil niet vlotten

  In de strijd tegen bacteriën die ongevoelig zijn voor antibiotica heeft Europa tot nu toe weinig vooruitgang geboekt. In de veehouderij gaat het weliswaar de goede kant op, maar er zijn nauwelijks aanwijzingen dat het gevaar van resistente 'superbacteriën' voor de volksgezondheid is ingedamd, schrijft de Europese Rekenkamer in een rapport. De Europese Commissie en de EU-landen moeten meer doen tegen deze "groeiende dreiging", is de aanbeveling.

 • Duitsland verplicht inenting tegen mazelen

  Duitsland gaat ouders verplichten hun kinderen in te enten tegen mazelen. De Bondsdag keurde donderdag een voorstel goed van minister Jens Spahn (Volksgezondheid) dat in maart 2020 van kracht moet worden.

 • Beeldzorg wordt reguliere zorg bij Carintreggeland

  Na een succesvolle pilot gaat Carintreggeland beeldzorg vanaf 2020 als reguliere zorgactiviteit aanbieden. De Twentse woonzorgaanbieder wil hiermee inspelen op de veranderende zorgvraag in de regio.

meer nieuws