UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Nieuwe staatssecretaris Jeugd is kroonprins van VVD

  Vincent Karremans wist als ondernemer met soms studentikoze campagnes, de VVD in Rotterdam een belangrijke partij te maken. Als lid van het kabinet krijgt hij de kans om zich landelijk te profileren.

 • Utrechtse vvt heeft straks real time inzicht in elkaars capaciteit

  De regionale samenwerkingstafels nemen deze week de nodige goed bestede tijd in beslag van Mirjam Hagen, bestuurder van vvt-organisatie QuaRijn. Een hoogtepunt is de aanvraag voor de transformatiegelden van het Integraal Zorgakkoord (IZA) vanuit Utrechtse zorgorganisaties.

 • Deze sensoren geven gevoel aan prothesen

  Hoe zou het zijn als de prothese van een hand of been kon voelen? Bij het Engineering and Technology Institute (ENTEG) van Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelt Ajay Kottapalli piepkleine sensoren, die niet alleen parkinsonpatiënten helpen lopen, maar zelfs de menselijke huid nabootsen.

 • Wachttijden in de ggz hebben ook impact op naasten en zorgverleners

  De wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben niet alleen een impact op de patiënten, maar ook op naasten en zorgverleners in de huisartsenpraktijk. Wachtenden krijgen soms namelijk ondersteuning via de huisartsenpraktijk, maar zorgverleners zijn hier eigenlijk niet op toegerust. Dit meldt Nivel. 

 • Gemeente Son en Breugel kan druk op de jeugdzorg niet meer aan

  De gemeente Son en Breugel kan de druk op de jeugdzorg niet meer aan. De kosten vliegen uit de bocht, waardoor de gemeente de komende jaren verlies lijdt. Daarom luidt de oproep om eerst de buren, sportclub of vereniging in te schakelen voordat iemand naar de gemeente stapt voor een aanvraag voor jeugdhulp. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

 • Nieuwe Monitor Doelgroepen IZA biedt vergelijkingskansen

  De nieuwe Monitor Doelgroepen IZA van Zorginstituut Nederland geeft inzicht in de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg tussen zorgkantoorregio’s en op provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau. Het hulpmiddel kan deze zorg vergelijken voor mensen met kanker, hart- en vaatziekten, ggz-patiënten, kwetsbare ouderen en voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden. Dit meldt Zorginstituut Nederland.

 • Flexpool Zuyderland zet gespecialiseerd verpleegkundigen flexibel in

  Een soort flexpool bestaande uit zeker vijf verpleegkundigen van de Spoedeisende Hulp, Acute Opname Afdeling, Intensive Care / Medium en Recovery vormen straks het ‘Vital CURE Team’ van het Zuyderland Ziekenhuis. Deze groep verpleegkundigen is flexibel in te zetten op de acute zorgafdelingen van de zorginstelling. Maar weinig andere ziekenhuizen in ons land hebben zo’n team, aldus het Zuyderland. 

 • Ouderenzorgbestuurder trekt aan de bel: ‘Zorg heeft inzet familie hard nodig’

  Bestuurder Fieke van Deutekom van Kalorama in Beek zegt dat personeelstekorten in de zorg mede opgevangen moeten worden door familieleden en vrijwilligers. Haar zorginstelling redt het niet meer zonder. Van Deutekom voorspelt dat de ouderenzorg in de toekomst steeds vaker een beroep moet doen op naasten. De formele en informele zorg moeten intensiever samenwerken. Dit meldt de Gelderlander. 

 • Zwangere patiënten UMCG kunnen thuis hartfilmpje van baby maken

  Sinds kort kunnen zwangere patiënten van het UMCG zelf thuis een CTG (hartfilmpje) maken van hun ongeboren kind. Deze vorm van zorg is bedoeld voor vrouwen met een medische indicatie die hier anders soms dagelijks voor naar het ziekenhuis moeten. Bijvoorbeeld als de groei van de baby achterblijft of een hartritmestoornis is vastgesteld. Zij mogen het mobiele CTG-apparaat PregnaOne mee naar huis nemen. Dit meldt het UMCG. 

 • Maatregelen moeten ernstige misstanden bij zorgboerderijen voorkomen

  Demissionair minister Conny Helder voor Langdurige Zorg komt met nieuwe maatregelen die ervoor moeten zorgen dat er geen ernstige misstanden meer kunnen plaatsvinden bij pgb-wooninitiatieven, zoals zorgboerderijen. Dit doet zij naar aanleiding van de ernstige vernedering en mishandeling van cliënten op zorgboerderij Aurora Borealis in het Groningse Wedde. De nieuwe maatregelen zorgen voor meer zicht op de pgb-initiatieven, bijvoorbeeld met een transparantieregister. Ook laat Helder onderzoeken wat zorgkantoren nodig hebben om pgb’s af te wijzen of er extra voorwaarden aan te stellen. Dit meldt Skipr. 

meer nieuws