UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • UT bouwt deel van kunstmatige placenta voor te vroeg geboren baby's

    De Universiteit Twente is het technische deel van een kunstmatige placenta aan het ontwikkelen. Deze placenta moet het overlijden van honderdduizenden premature baby’s voorkomen. In Nederland komen jaarlijks rond de 460 te vroeg geboren baby’s te overlijden. Wereldwijd zijn dat er twee miljoen. Dit meldt De Stentor.  

  • Chirurgen in actie tegen ongewenst gedrag

    Inmiddels is op veel werkvloeren ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag een gespreksonderwerp geworden. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht wil een einde maken aan deze ongewenste situaties op het werk. Het bestuur van het ziekenhuis vindt dat het tijd is voor een verandering. Daarbij nemen de chirurgen het voortouw, zo meldt NOS.

  • 23 maart is de vierde editie van Stresstival tijdens Week voor de Stress

    De afgelopen decennia is het verzuim door psychische klachten toegenomen. Daarom is deze week (20 tot en met 24 maart) weer de Week vóór de Stress. Een week lang ode aan stress: “Stress heeft ten onrechte een heel slecht imago”, benadrukt stress-sociologe Suzan Kuijsten. En dat terwijl stress in beginsel heel functioneel en gezond is, mits we er op een slimmere manier mee omgaan. Daarom organiseert Kuijsten samen met HumanCapitalCare het vierde Stresstival als hoogtepunt van Week vóór Stress, meldt Stresstival. 

  • LAD: ‘Stakingsdeelname artsen erg hoog’

    De oproep aan artsen om deel te nemen aan de landelijke stakingen heeft zijn vruchten afgeworpen. Dat laat de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) weten tijdens een terugblik op de stakingsdag in ziekenhuizen van afgelopen donderdag, meldt Medisch Contact. 

  • ActiZ: zorg thuis is duurder en riskanter dan gedacht

    Branchevereniging van zorgorganisaties ActiZ heeft geen vertrouwen in kabinetsbeleid om geen extra verpleeghuisplaatsen meer te verwezenlijken dan de 130.000 die er zijn en vooral te focussen op zorg thuis. Het is niet goed onderbouwd, kan grote risico's met zich meebrengen en levert uiteindelijk slechts een beperkte besparing op, aldus de organisatie op basis van een onderzoek door bureau SiRM.

  • Inspectie geeft Herbergier Blerick een aanwijzing

    De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Herbergier Blerick uit Venlo een aanwijzing gegeven. Binnen 6 maanden moet de aanbieder van verpleeghuiszorg voor mensen met dementie de risico’s voor de kwaliteit van zorg wegnemen. Dit melden IGJ en Herbergier Blerick. 

  • In 2021 is 28,4 miljard euro uitgegeven aan langdurige zorg

    In 2021 zijn de kosten van de langdurige zorg met 9 procent gestegen. Vooral het groeiende aantal mensen dat gebruikmaakt van langdurige zorg is de reden van de kostenstijging. De kosten voor mensen met een psychische stoornis vielen in 2021 ook hoger uit dan verwacht. Dit meldt Skipr. 

  • Samen Schaatsen Elfstedentoer afgesloten in Heerenveen

    Meestal staan kinderen met een handicap langs de zijlijn als leeftijdsgenootjes schaatsen, maar zaterdag 18 konden ze meedoen. Tijdens de afsluiting van de Samen Schaatsen Elfstedentoer trokken kinderen met en zonder handicap samen baantjes in Thialf. Dat is mogelijk dankzij het schaatsframe, waarop kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of lopen, zittend kunnen glijden over het ijs. Tegelijkertijd was er in Thialf een cursus voor trainers om schaatsframes te gebruiken in hun eigen lessen. Dit meldt het Gehandicapte Kind. 

  • Ziekenhuis minder druk met coronapatiënten

    Ziekenhuizen beginnen het langzaam maar zeker iets minder druk te krijgen met de zorg voor coronapatiënten. Het totale aantal daalt en ook de instroom zakt, komt vrijdag naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De coronagolf in de ziekenhuizen bereikte vorige week het hoogste niveau sinds oktober.

  • Welke SOA-tests moet u doen en hoe vaak?

    Elke vrouw die seksueel actief is, moet zich regelmatig laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's).

meer nieuws