UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Wees alert waarschuwt ouderenzorg, corona is nog niet voorbij

  De branchevereniging van zorgorganisaties ziet de coronabesmettingen in de samenleving toenemen

 • Week 25: metacognitieve therapie, bedenktijd abortus & kaneel eten gevaarlijk?

  Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

 • Weer meer dan 5000 nieuwe coronagevallen

  Voor de tweede dag op rij zijn meer dan 5000 mensen positief getest op het coronavirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde tussen donderdagochtend en vrijdagochtend 5184 bevestigde besmettingen. Het gaat om testen bij de officiële GGD-locaties. Zelftesten thuis zijn niet meegerekend, dus het werkelijke aantal kan nog hoger zijn.

 • Aantal coronapatiënten op de verpleegafdeling toegenomen

  Het aantal patiënten besmet met het coronavirus op de verpleegafdelingen neemt toe. Op vrijdag liggen 593 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 566 op de verpleegafdeling, laten cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zien. Een week geleden lagen op vrijdag 459 mensen met het virus in een ziekenhuis, 436 van hen op de verpleegafdeling.

 • Geen verlof meer voor tbs'ers Pompekliniek

  De tbs-kliniek in Nijmegen heeft de verloven van tbs'ers tot en met dit weekend ingetrokken, nadat deze week twee mannen ontsnapten. Dat bevestigt de Pompestichting na berichtgeving van Omroep Gelderland. Het gaat om verloven naar familie en vrienden voor mensen die in de kliniek binnen het extra beveiligde deel wonen. Ook de werkzaamheden van tbs'ers die buiten de kliniek werken, zijn stopgezet.

 • 'Belang coronavaccins nogmaals onderstreept'

  Het nieuwe rapport van The Lancet onderstreept nog eens hoe ongelooflijk belangrijk het is om – als bedrijven, wetenschappers en overheden – gezamenlijk te blijven investeren in de ontwikkeling van vaccins en medicijnen. Dat meldt ANP Expert Support. 

 • Jonge transgender personen kopen hormoonbehandelingen online

  Omdat jonge transgender personen soms zo lang moeten wachten op een behandeling, nemen ze het heft in eigen handen. Sommigen van hen zijn slechts 14 jaar en gaan het internet op, op zoek naar online medicijnen om zelf de transitie te beginnen. Dit meldt NOS. 

 • 'Kabinet moet bij coronaplannen regie nemen om verwarring te voorkomen'

  In de nieuwe coronaplannen van het kabinet wordt de verantwoordelijkheid deels bij de sectoren zelf gelegd. In de langetermijnstrategie van het kabinet staat dat bijvoorbeeld het onderwijs, de horeca en de reisbranche zelf plannen moeten maken om een nieuwe besmettingsgolf te voorkomen. Dat meldt ANP Expert Support.

 • 'Geneesmiddelenontwikkeling is complex, daarom is samenwerken belangrijk'

  Laten we sámen het proces van geneesmiddelenontwikkeling verbeteren, en vooral ook versnellen. Dat zal uiteindelijk leiden tot lagere ontwikkelkosten. Dat meldt ANP Expert Support.

 • Levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

  MDMA is de werkzame stof in ecstasy en wordt ook gebruikt in poedervorm

meer nieuws