UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • De agenda van Jeroen Lambriks: ‘Mijn taak is een balans te vinden in wat ik zelf oplos en wat ik aan een ander vraag’

  Een afwisselende week in september voor bestuurder Jeroen Lambriks van Amstelring. Hij sprak met de cliëntenraad over diversiteit en met technici over de AVG. En hij kon spijkers met koppen slaan toen zich een probleem voordeed.

 • Rob Dillmann: ‘Concentratie covid-zorg lost niets op’

  Concentratie van de covid-zorg in enkele ziekenhuizen lost het capaciteitsprobleem op de IC’s niet op. ‘De echte bottleneck is het tekort aan verpleegkundigen’, zegt Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van Isala in Zwolle.

 • Stijging aantal coronagevallen zet door, aldus RIVM

  De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 25.751 nieuwe positieve tests. Dat is ruim 44 procent meer dan vorige week, toen het ging om 17.832 nieuwe coronagevallen in zeven dagen.

 • 40% langdurige medicijngebruikers heeft tussendoor geen gesprek gehad met arts

  Bijna 40 procent van de mensen die langer dan twee jaar antidepressiva, anticonceptie, slaapmiddelen, bloeddrukverlagers of bloedverdunners slikt, heeft nog nooit een tussentijdse evaluatie met een arts gehad. Dat terwijl er in twee jaar tijd wél flinke veranderingen nodig kunnen zijn. Een dosisverandering bijvoorbeeld, of een beter passend medicijn. In sommige gevallen had iemand wellicht allang kunnen stoppen met medicatie, maar door het uitblijven van een gesprek blijft hij of zij pillen slikken. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Radar onder ruim 30.000 mensen, meldt Radar. 

 • Aantal meldingen SARS-CoV-2 stijgt verder

  Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen is eveneens gestegen

 • Mondkapjesplicht in verpleeghuis coronabrandhaard Staphorst

  Nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt, ontstaan er ook meer brandhaarden. Een van de grootste brandhaarden is Staphorst. Verpleeghuis De Berghorst in die gemeente voert daarom weer een tijdelijke mondkapjesplicht in. Ook zijn mensen weer verplicht om anderhalve meter afstand te houden. Dit meldt Skipr. 

 • Persoonlijke gezondheidsomgeving: huisarts, nog even geduld a.u.b.

  92 procent van de huisartsen inmiddels is aangesloten bij MedMij en gegevens kan uitwisselen met een van de pgo's, maar nog niet alles is op orde. Bart Brandenburg, manager van versnellingsprogramma OPEN vraagt de artsen nog even geduld te hebben tot alles goed werkt.

 • Sollicitanten Sanquin gaan escape room in

  Sanquin lanceert een arbeidsmarktcampagne met een spannende boodschap voor sollicitanten: Werken bij Sanquin…. alsof er leven van afhangt! Met die boodschap wil Sanquin nieuwe medewerkers aantrekken die willen werken voor een innovatieve en dynamische organisatie die levensreddend werk verricht. Ook solliciteren wordt spannend. Kandidaten staat namelijk een verrassend element in de sollicitatieprocedure te wachten: een escape room op het Sanquin hoofdkantoor. Dit meldt Sanquin.

 • ‘AI moet onderdeel worden van de strategie van het huis’

  Het VWS-programma Waardevolle AI voor Gezondheid presenteert een mindmap om zorgbestuurders te helpen de potentie van AI voor hun organisatie te benutten. Voormalig ziekenhuisbestuurder Hans de Boer werkte eraan mee.

 • St Jansdal heeft nog wel genoeg plek voor inhaalzorg

  Door het oplopende aantal ziekenhuisopnames vanwege corona, moeten sommige ziekenhuizen inhaaloperaties alweer afzeggen. Het St Jansdal met locaties in Harderwijk, Lelystad en Dronten zegt op korte termijn nog wel inhaalzorg te kunnen leveren voor onder meer knie- en heupvervangingen, galblas- en liesbreukoperaties, KNO-ingrepen en bij de oogarts (cataract). Dit meldt St Jandal.   

meer nieuws