UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • 'Zorgpremies hebben hoogste grens nog niet bereikt'

  Zorgpremies hebben voorlopig hun hoogste grens nog niet bereikt, voorspelt Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie aan Maastricht University. Hij verwacht dat de komende jaren de premies verder oplopen vanwege de stijgende kosten van de zorg. Volgens Groot moeten er keuzes worden gemaakt in welke zorg echt noodzakelijk is om te bieden.

 • Tandartsen pleiten voor vergoeding voor ouderen en jongvolwassenen

  Een bezoekje aan de tandarts moet ook worden vergoed voor jonge volwassenen en voor ouderen. Daarvoor pleit de beroepsorganisatie voor tandartsen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT). De tandarts zit in het basispakket voor kinderen. De KNMT wil dat dit ook gaat gelden voor 18- tot 25-jarigen en voor 75-plussers.

 • Patiëntenfederatie eens met waarschuwing zorgverzekeraar DSW

  Patiëntenfederatie Nederland is het eens met de waarschuwing van verzekeraar DSW dat de gezondheidszorg onbetaalbaar dreigt te worden. "We herkennen de zorgen over de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de zorg. Wij denken dat je de zorg op hetzelfde kwaliteitsniveau kunt houden en het betaalbaar kunt houden, maar dan zul je de zorg wel anders moeten organiseren", zegt een woordvoerder.

 • 80 procent van 'toegankelijke' stembureaus zijn niet toegankelijk

  Ruim drie op de vier stemlokalen die door gemeenten als toegankelijk zijn bestempeld, zijn dat eigenlijk niet. Ze voldoen niet aan alle toegankelijkheidseisen, blijkt uit een steekproef door het maatschappelijke bureau Ongehinderd.

 • VGZ neemt afscheid van Chief Member Officer Frank Elion

  Chief Member Officer en lid van het Executive Committee Frank Elion heeft recent aangegeven VGZ te willen verlaten. Hij gaat per 1 oktober als zelfstandig bestuurder/kwartiermaker aan de slag op het gebied van grote transformaties in de zorg en de verzekeringsmarkt. Dit meldt VGZ.

 • Halsopening babyslaapzakken Ergee van KiK te groot; kans op verstikking

  KiK waarschuwt voor de Ergee babyslaapzakken. Er is geconstateerd dat bij meerdere van deze slaapzakken de halsopening (hoofdopening) te groot is waardoor een kind in de slaapzak kan glijden en daardoor kan stikken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en KiK roepen op het product niet te gebruiken. Dit meldt de NVWA. 

 • Onderzoek naar impact microplastics krijgt verdere subsidie

  Wat gebeurt er als microplastics het menselijk lichaam binnendringen? Terwijl de hoeveelheid microplastics in de leefomgeving toeneemt, weten we maar heel weinig over de risico’s voor de gezondheid en hoe we die beter kunnen voorkomen. Het publiek-private consortium Microplastics and Human Health (MOMENTUM) onderzoekt een aantal kennishiaten, en kan met een nieuwe subsidietoekenning van 3,65 miljoen euro van ZonMw verder onderzoek doen en handelingsperspectieven ontwikkelen. Dit meldt ZonMw.

 • DSW kondigt premiestijging van 11,50 euro per maand aan

  Zorgverzekeraar DSW kondigt een premiestijging van 11,50 euro per maand aan. Dit betekent dat verzekerden er maandelijks 149 euro kwijt zijn aan hun basisverzekering. Volgens DSW is dit de grootste premiestijging sinds de invoering van de zorgverzekering in 2006. Daarom luidt de verzekeraar de noodklok. Dit meldt DSW.

 • Den Haag organiseert internationale conferentie Defeating Dementia

  Het aantal mensen met dementie neemt wereldwijd in rap tempo toe. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) lijden er op dit moment 55 miljoen mensen aan de ingrijpende ziekte en is de verwachting dat dit tot 2050 stijgt tot 139 miljoen. Op maandag 2 oktober 2023 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) daarom de internationale conferentie ‘Defeating Dementia'. Dit meldt VWS. 

 • Regionaal samenwerken vraagt om meer dan een structuur

  In dit artikel geven we je een voorbeeld van de regio Rotterdam Rijnmond, waar een bestaande samenwerking is op het gebied van digitalisering en een gezamenlijke projectenkalender. Martin Kalshoven (Erasmus MC), Maarten Wittop Koning (Stichting RijnmondNet) en Herbert Fetter (Morgens) beschrijven de aanpak in de regio, de succesfactoren en wat de volgende stappen zijn. Martin […]

meer nieuws